Itt a tavasz, de még csalóka!

ÁLTALÁNOS IRÁNYELVEK A TAVASZI ÉTRENDHEZ MARADJON A MELEGÍTŐ ÉTREND Tavasszal még mindig hideg van, amit hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni. pedig a tavaszi szél kifejezetten komoly problémákat tud okozni. Ezért fokozottan ügyeljünk rá, hogy még mindig...

Sütőtökpástétom napraforgóval és bazsalikommal

Egyik kedvenc alapanyagunk, ami miatt szintén nagyon szeretjük az őszt, az a sütőtök. Az édesburgonyával együtt melegítő alapanyag, táplálja az emésztést és a tüdőt. Nagyon jól jön a szeles, hidegebb őszi napokon egy finom sütőtök krémleves, sült tök, vagy...

Sütőtökös-diós zabkeksz

Hozzávalók kb. 40 darab kekszhez: 40 dkg tönkölyliszt 25 dkg finimszemű zabpehely 40 dkg sült tök 30 dkg vaj 2 teáskanál szódabikarbóna 1/2 – 1 tábla összetört jó  minőségű étcsokoládé 1 marék dió 2-3 kanál méz fűszerek ízlés szerint Keverjük össze a 40 dkg...

Nyári zöldségek hatásai

NYÁRI ZÖLDSÉGEK ÉS HATÁSAIK A gabonák mellett a zöldségek képezik a gyermekek étrendjének gerincét. Fontos, hogy mindig szezonálisan válogassunk a kínálatból, mert így biztosan nem nyúlunk mellé a hatásaikat illetően, ugyanis a természet mindig azt kínálja, amire...

Nyári gyümölcsök és hatásaik

Nyári gyümölcsök hatásai Nyáron a gyümölcsök fontos részét képezik az étrendünknek. Ízük és hatásuk ugyanis pont azt adja, amire a testnek leginkább szüksége van a nagy nyári melegben. A gyümölcsök nagy része édes és savanyú ízű, magas a víztartalmuk. Az édes íz...

Tipikus nyári problémák és megoldásaik

Nyáron a legtöbb galibát a hőség okozza, amit megfelelő táplálkozással nagyon jól lehet ellensúlyozni. leginkább a szezonális alapanyagokra és ételekre érdemes hagyatkozni. A magyar konyha fogásai is jól teljesítenek a nyári hőségben: a főzelékek, a könnyű...

Irányelvek a nyári étrendhez

Ne csak nyers ételek legyenek a tányéron a főétkezésekkor, hanem kombináljuk! Meleg van, ezért vágyunk a ropogós, friss harsogó zöldségekre. Ez a testünk egy bölcsessége, ami megmutatja, hogy mire is van szüksége. Érdemes azonban a nyers ételeket mindig párolt és főtt...

Kedvenc tavaszi reggeli receptünk

Tavasszal is alapvetően meleg kását kínálunk a Ficserkébe járó gyerkőcöknek reggelire, szezonális párolt gyümölccsel. Készül a konyhán sáfrányos tejberizs, hajdinakása, köleskása, rizsdara és tönkölydara, de az abszolút kedvenc a kókuszos rizskása eperrel. Ennek a...

Általános irányelvek a tavaszi étrendhez

Tavasszal még mindig hideg van, amit hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni. Pedig a tavaszi szél kifejezetten komoly problémákat tud okozni. Ezért fokozottan ügyeljünk rá, hogy még mindig melegíteni kell a gyermekünket – és magunkat is –, mégpedig kívülről-...

Tipikus problémák és megoldásaik tavasszal

MEGFÁZÁS A megfázás esetében sokszor egyszerűen nem érzékeljük, hogy a tavaszi 10-15 fok még ugyanolyan hideg, mint az őszi. Mivel a hátunk mögött a tél, már hozzászoktunk a hideghez, és a napsugarak is gyakran megtréfálják az érzékelésünket. Pedig tavasszal még a...