Ficserke Klub – szülőklub: hogy elég jó szülő légy

 

Szülőnek lenni, anyának lenni sehol nem tanítanak bennünket. A készülődés és gyermekvárás ideje alatt sejtjük, hogy rengeteg feladat, szépség és öröm, egyúttal nehézségek is várnak ránk. Célunk, hogy a leendő és már gyakorló szülőknek fórumot, szakemberekkel való beszélgetés lehetőségét biztosítsuk. S megerősítsük őket abban, hogy a szülői, anyai feladatok hasonló örömökkel és nehézségekkel járnak mindenki életében.

Tapasztalatcsere, megoldási minták, beszélgetési lehetőség, ezt biztosítja a Ficserke Szülőklub.

A csoportot havonta egy alkalommal, csütörtökönként este 17.00 – 20.00-ig tartjuk a Ficserke Családi Központban.

2017 első negyedéves témáink:

1. Miről árulkodik az arc?  Beszédes arc – 2017. január 19., csütörtök 17.00-től

Néhány jellemvonásunk az „arcunkra van írva”, pont ahogy a mondás tartja. Ezeket tanuljuk meg leolvasni és így mindenkivel kicsit könnyebben dűlőre jutni. Erre az alkalomra érdemes a család tagjairól fényképet hozni, hogy együtt fedezzük fel a jellemvonásokat.

Lehet, hogy az orrméret jelent valamit? Vagy hogy milyen ívű a szemöldökünk? Vagy az ajkaink vastagsága? És  lehet hogy az apró szarkalábak a szemünk körül még a végén „kedvesek” lesznek számunkra ?
Ez alkalommal a viselkedésgenetika Daniel Whiteside által statisztikailag is igazolt eredményeit nézzük meg és próbáljuk felismerni magunkon és környezetünk tagjain. Fogantatásunk pillanatától kezdve DNS állományunk határozza meg ösztönös egyéniségünket. Ez a DNS szerkezet / adott helyen több sejt / arra utal, hogy az illetőben az adott viselkedés erőteljesebben nyilvánul meg.  Ha ismerjük ezeket, könnyebben szót értünk magunkkal, társunkkal, gyerekünkkel és bárkivel. Hiszen ő nem tud más lenni, mint amilyen a DNS szerkezete.

Gyertek, és ha tudtok, hozzatok zsebtükröt, családi fotót is magatokkal!

  beszedes-arc-csalad

2. Miért idegesít engem a férjem , a gyerekem, az anyósom? – 2017. február 16., csütörtök 17.00-től
Vajon miért  zavarnak bizonyos dolgok? És miért lépek át máson könnyedén? Mi az amin azonnal robbanok?  De vajon miért? Hogy léphetek ki az ördögi körből?

3. Tanulás – könnyen? Pillekönnyen! – 2017. március 23., csütörtök 17.00-től
Hogyan tudok segíteni gyerekemnek tanulni? Milyen tanulási típusok vannak?  Elvárások? Büszkeségek, sikerek és kudarcok. Kiss Orsolya vár minden érdeklődő szülőt. Gyertek!

Részvételi díj alkalmanként 2.500 Ft., a 3 alkalmas bérlet ára 6.000 Ft.

Ha szeretnél a klubba jelentkezni vagy érdeklődni további részletekről, megteheted itt: elérhetőségeinken.

 

Weboldal: Webangelium