Pedagógusaink

Ficserkében jelenleg három pedagógus foglalkozik állandó jelleggel a gyerekekkel:

Király Anikó – a Ficserke vezetője

Tizenegyéves ikergyermekek édesanyja vagyok, ráadásul 7. éve vezetem a Ficserkét, ahol több mint 150 kisgyerekkel és családdal kerültünk közvetlen kapcsolatba az évek során. Mondhatom, hogy sok tapasztalattal rendelkezem a kisgyermekekről való mindennapi gondoskodás területén.

Végzettségemet tekintve angol-finn szakos középiskolai tanár vagyok, valamint diplomás marketing szakközgazdász. Zsófi & Gergő 2007. januári születése előtt nemzetközi nagyvállalatoknál dolgoztam marketing területen.

Célom, hogy egy igazán jó találkozóhelyet teremtsek a Ficserkéből, ahol az egész családnak jó!

 

Képzettségeim, végzettségek még:

 • Montessori pedagógiai tanfolyam
 • NLP (Neurolingvisztikus programozás)
 • Családi napközi vezetői tanfolyam (Fehér Kereszt Alapítvány)
 • Környezetvédelmi képzés óvópedagógusok és tanítók részére
 • „A hulladékgazdálkodás és a fogyasztói társadalom ismeretanyagához   kötődő nevelési feladatok elméleti és gyakorlati problémái, lehetőségei” akkreditált pedagógus-továbbképzési program, Humusz
 • Közösségfejlesztés a helyi kisgyerekes családok körében (MACSKE)
 • Belevalók program, cukorbeteg gyerekek ellátására felkészítő képzés (Egy Csepp Figyelem Alapítvány)
 • Dobbantó képzés vállalkozónőknek a SEED Alapítvány szervezésében
 • VIP NŐK – virtuális inkubációs program vállalkozónőknek
 • Szülők Meseiskolája, Metamorphoses Meseterápiás Módszer szülőknek, dr. Boldizsár Ildikó képzése
 • Alkotó-fejlesztő meseterápia, 30 órás képzés dr. Boldizsár Ildikónál (Független Pedagógiai Intézet)

Bartalos Fanny Bianka

2016-ban abszolváltam az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Főiskolai Kar, tanító szakán, természetismeret műveltségterületen, de a gyermekekkel való kapcsolatom ennél régebbre nyúlik vissza.

Több évig segítettem számos család életét, valamint nyári táborokban is részt vettem, így szinte minden korosztály fejlődését megtapasztalhattam. Ez idő alatt vált számomra egyértelművé, hogy mennyire fontos az első években a boldog, biztonságos, fejlesztő környezet és minta. Fontosnak tartom a természet szeretetének és megóvásának átadását, valamint a szociális készségek, képességek fejlesztését.

Célom, hogy minden gyermeknek megteremtsem azt a békés, nyugalmas légkört, ahová boldogan jönnek, és ahol ki tudom hozni személyiségükből és képességeikből a legtöbbet.

A Ficserke csapatát 2017 januárja óta erősítem, időközben elvégeztem a “Montessori a bölcsődében” kiegészítő képzést is.

Hörcsig Dóra

Sátoraljaújhelyen nőttem fel a Zemplénben, ahol egészen kiskorom óta nagyon sok gyermek vett körül. Előszeretettel segítettem a rokonságban, baráti társaságokban a kicsik körül, a későbbiekben pedig lehetőségem nyílt 3-5 év közötti korosztály korcsolya oktatására is.

Először egy OKJ-s tanfolyamot végeztem el, s itt szerettem bele a bölcsődei mindennapokba. Időközben elkezdtem az Eszterházy Károly Főiskolán tanulni, ahol 2016-ban államvizsgáztam le, mint csecsemő- és kisgyermeknevelő.

Számomra fontos, hogy a gyermekek bizalmunkba fogadjanak és nyugodt, kiegyensúlyozott légkörben tudják eltölteni mindennapjaikat, ahol változatos tevékenységekkel játszva tanulhatnak. Nagyon szeretek különböző kreatív, játékos ötleteket mutatni a gyerekeknek, mondókázni, énekelni velük. Célom, hogy minél több új ismeretet tudjak átadni nekik miközben vidáman telnek együtt a Ficserkében töltött napok.

 

 

Weboldal: Webangelium