Iskola-előkészítő

Májustól őszig tartó program

 

Gyakorló szülőként és pedagógusként is szembesülünk azzal, hogy az óvodás évek után éles váltás az iskolakezdés. A jelenlegi rendszerben a gyerekeknek sok olyan követelménynek kell megfelelniük az iskola első osztályában, amit az óvodában nem feltétlenül gyakorolhattak be. Mindannyian szeretnénk, hogy a gyerekek könnyen vegyék ezeket az akadályokat.

  • a keddi csoport első foglalkozása: október 1. 16.45 – 17.30
  • a szerdai csoport első foglalkozása: október 2. 16.45 – 17.30

Érdeklődni, jelentkezni az info@ficserke.hu címünkön lehet. Mindkét csoportban van még helyünk!

 

Sok mozgással, játékos feladatokkal, rengeteg eszközhasználattal szeretnénk azokat a készségeket és képességeket fejleszteni, amelyeknek birtokában a gyerekek könnyedén léphetnek be az iskola kapuján. Megteszünk mindent annak érdekében, hogy a gyerekek játékos formában elsajátítsák az iskolakezdéshez szükséges ismereteket, és képesek legyenek harmonikusan, koncentráltan jelen lenni.

A foglalkozás előnye az alacsony létszámú (6-8 fő) csoport, amely lehetővé teszti a differenciált, egyéni foglalkozást a gyerekekkel.

A foglalkozásokon két szakember foglalkozik a gyerekekkel. Egyikük tanító végzettségű kolléganőnk, ő állítja össze a szakmai programot. Másikuk mozgásterapeuta és kineziológus kolléganőnk, akivel havonta egyszer találkoznak a gyerekek és tanuláskönnyítő, koncentráció fejlesztő, agyfélteke harmonizáló és stresszoldó gyakorlatokat végeznek és tanulnak meg vele és tőle a gyerekek és a szülők is.

A foglalkozások hetente egyszer 45 percben zajlanak. A költségek: 2.500 Ft/alkalom.

A teljes tanévre tervezett fő témáink:

  • Írás- előkészítés (helyes ceruzafogás, helyes testtartás, finom-motorika fejlesztése, szem-kéz koordináció fejlesztése)
  • Matematikai képességfejlesztés (problémamegoldó gondolkodás fejlesztése, logikus gondolkodás fejlesztése, matematikai fogalmak kialakítása, szám- mennyiségfogalom kialakítása)
  • Szövegértés fejlesztése, beszédfejlesztés, szókincsbővítés, figyelemfejlesztés, emlékezetfejlesztés
  • Környezetismereti képességfejlesztés
  • Mozgásfejlesztés
  • Stresszoldás, agyfélteke harmonizáció, érzelmek kezelése

A foglalkozáson az adott témakörhöz kapcsolódóan feladatlapokat is töltenek ki a gyerekek egyéni munkában és csoportosan is, ami visszajelzés a szülőknek és a pedagógusoknak is.

A részletes tematikát megtekintheted a gombra kattintva

Ha szeretné, hogy gyermekét felkészítsük az iskolai kihívásokra, jelentkezzen az ősszel induló iskola-előkészítő csoportunkba elérhetőségeinken.