Iskola-előkészítő

 Ősztől májusig tartó program

Gyakorló szülőként és pedagógusként is szembesülünk azzal, hogy az óvodás évek után éles váltás az iskolakezdés. A jelenlegi rendszerben a gyerekeknek sok olyan követelménynek kell megfelelniük az iskola első osztályában, amit az óvodában nem feltétlenül gyakorolhattak be. Mindannyian szeretnénk, hogy a gyerekek könnyen vegyék ezeket az akadályokat. Ebben segít a Ficserke iskola-előkészítő foglalkozása, immár 11. éve.

A 2022/23-as tanévben is indulnak iskola-előkészítő csoportjaink.

A foglalkozások ideje október 3-tól kezdődően hétfőnként:

  • 1. csoport: 16.00 – 16.45 között
  • mozgás- és koncentráció fejlesztő torna: 16.50 – 17.20
  • 2. csoport: 17.30  – 18.15 között

A szülői tájékoztató időpontja:

2022. szeptember 12., hétfő 17.00 órai kezdettel

Addig is kérdéseiteket, jelentkezéseket a 2022/23-as előkészítőre az info@ficserke.hu címünkre várjuk.

A foglalkozás díja alkalmanként 3000 Ft, ami a hó elején fizetendő a teljes hónapra. Bármilyen okból való hiányzás esetén 500 Ft jóváírás van a következő havi díjból.

Sok mozgással, játékos feladatokkal, rengeteg eszközhasználattal szeretnénk azokat a készségeket és képességeket fejleszteni, amelyeknek birtokában a gyerekek könnyedén léphetnek be az iskola kapuján. Megteszünk mindent annak érdekében, hogy a gyerekek játékos formában elsajátítsák az iskolakezdéshez szükséges ismereteket, és képesek legyenek harmonikusan, koncentráltan jelen lenni.

A foglalkozás előnye az alacsony létszámú (6-8 fő) csoport, amely lehetővé teszti a differenciált, egyéni foglalkozást a gyerekekkel.

A foglalkozások hetente egyszer 45 percben zajlanak.

A költségek: 3.000 Ft/alkalom. Volt Ficserkéseknek kedvezmény 😉 Hiányzás esetén 500 Ft jóváírás.

A teljes tanévre tervezett fő témáink:

  • Finommotorika fejlesztés, írás- előkészítés (helyes ceruzafogás, helyes testtartás, finom-motorika fejlesztése, szem-kéz koordináció fejlesztése)
  • Matematikai és logikai képességfejlesztés (problémamegoldó gondolkodás fejlesztése, logikus gondolkodás fejlesztése, matematikai fogalmak kialakítása, szám- mennyiségfogalom kialakítása)
  • Szövegértés fejlesztése, beszédfejlesztés, szókincsbővítés
  • Figyelem- és memória fejlesztés
  • Környezetismereti képességfejlesztés
  • Érzelmi intelligencia fejlesztése

A foglalkozáson az adott témakörhöz kapcsolódóan feladatlapokat is töltenek ki a gyerekek egyéni munkában és csoportosan is, ami visszajelzés a szülőknek és a pedagógusoknak is.

Ha szeretnéd, hogy gyermekedet felkészítsük az iskolai kihívásokra, jelentkezz az ősszel induló iskola-előkészítő csoportunkba elérhetőségeinken.