Iskola-előkészítő

 Ősztől májusig tartó program

 

Gyakorló szülőként és pedagógusként is szembesülünk azzal, hogy az óvodás évek után éles váltás az iskolakezdés. A jelenlegi rendszerben a gyerekeknek sok olyan követelménynek kell megfelelniük az iskola első osztályában, amit az óvodában nem feltétlenül gyakorolhattak be. Mindannyian szeretnénk, hogy a gyerekek könnyen vegyék ezeket az akadályokat. Ebben segít a Ficserke iskola-előkészítő foglalkozása, immár 8. éve.

A szülői tájékoztató időpontja: 2020.09.15., kedd 17.00

Érdeklődni, jelentkezni az info@ficserke.hu címünkön lehet.

Ősszel induló csoportjainkban van még helyünk. A tervek szerint szeptember végétől kedd és/vagy szerda délutánonként találkozunk, ovi után.

Sok mozgással, játékos feladatokkal, rengeteg eszközhasználattal szeretnénk azokat a készségeket és képességeket fejleszteni, amelyeknek birtokában a gyerekek könnyedén léphetnek be az iskola kapuján. Megteszünk mindent annak érdekében, hogy a gyerekek játékos formában elsajátítsák az iskolakezdéshez szükséges ismereteket, és képesek legyenek harmonikusan, koncentráltan jelen lenni.

A foglalkozás előnye az alacsony létszámú (6-8 fő) csoport, amely lehetővé teszti a differenciált, egyéni foglalkozást a gyerekekkel.

A foglalkozások hetente egyszer 45 percben zajlanak. A költségek: 3.000 Ft/alkalom.

A teljes tanévre tervezett fő témáink:

  • Finommotorika fejlesztés, írás- előkészítés (helyes ceruzafogás, helyes testtartás, finom-motorika fejlesztése, szem-kéz koordináció fejlesztése)
  • Matematikai és logikai képességfejlesztés (problémamegoldó gondolkodás fejlesztése, logikus gondolkodás fejlesztése, matematikai fogalmak kialakítása, szám- mennyiségfogalom kialakítása)
  • Szövegértés fejlesztése, beszédfejlesztés, szókincsbővítés
  • Figyelem- és memória fejlesztés
  • Környezetismereti képességfejlesztés
  • Érzelmi intelligencia fejlesztése

A foglalkozáson az adott témakörhöz kapcsolódóan feladatlapokat is töltenek ki a gyerekek egyéni munkában és csoportosan is, ami visszajelzés a szülőknek és a pedagógusoknak is.

Részletes tematikával, 2020-as friss téma- és időbeosztással hamarosan jelentkezünk.

Ha szeretnéd, hogy gyermekedet felkészítsük az iskolai kihívásokra, jelentkezz az ősszel induló iskola-előkészítő csoportunkba elérhetőségeinken.