Iskola-előkészítő

 Ősztől májusig tartó program

Gyakorló szülőként és pedagógusként is szembesülünk azzal, hogy az óvodás évek után éles váltás az iskolakezdés. A jelenlegi rendszerben a gyerekeknek sok olyan követelménynek kell megfelelniük az iskola első osztályában, amit az óvodában nem feltétlenül gyakorolhattak be. Mindannyian szeretnénk, hogy a gyerekek könnyen vegyék ezeket az akadályokat. Ebben segít a Ficserke iskola-előkészítő foglalkozása, immár 13. éve.

A 2023/24-es tanévben is indult iskola-előkészítő foglalkozásunk.

A foglalkozások ideje október 3-tól kezdődően keddenként 16:30-tól 17:15-ig, 45 perc.

Jelentkezéseket a 2024 szeptemberében kezdődő előkészítőre az info@ficserke.hu címünkre várjuk.

A foglalkozás díja jelenleg alkalmanként 3.500 Ft, ami a hó elején fizetendő a teljes hónapra. Bármilyen okból való hiányzás esetén alkalmanként 500 Ft jóváírás van a következő havidíjból.

Sok mozgással, játékos feladatokkal, rengeteg eszközhasználattal szeretnénk azokat a készségeket és képességeket fejleszteni, amelyeknek birtokában a gyerekek könnyedén léphetnek be az iskola kapuján. Megteszünk mindent annak érdekében, hogy a gyerekek játékos formában elsajátítsák az iskolakezdéshez szükséges ismereteket, és képesek legyenek harmonikusan, koncentráltan jelen lenni.

A foglalkozás előnye a kislétszámú (6-8 fő) csoport, amely lehetővé teszti a differenciált, egyéni foglalkozást a gyerekekkel.

A foglalkozások hetente egyszer 45 percben zajlanak, sokszor egymásra épülnek.

A költségek: 3.500 Ft/alkalom. Volt Ficserkéseknek mindig kedvezményes ár, jelenleg 3.000 Ft. 😉 Hiányzás esetén 500 Ft jóváírás.

A teljes tanévre tervezett fő témáink:

  • Finommotorika fejlesztés, írás- előkészítés (helyes ceruzafogás, helyes testtartás, finom-motorika fejlesztése, szem-kéz koordináció fejlesztése)
  • Matematikai és logikai képességfejlesztés (problémamegoldó gondolkodás fejlesztése, logikus gondolkodás fejlesztése, matematikai fogalmak kialakítása, szám- mennyiségfogalom kialakítása)
  • Szövegértés fejlesztése, beszédfejlesztés, szókincsbővítés
  • Figyelem- és memória fejlesztés
  • Környezetismereti képességfejlesztés
  • Érzelmi intelligencia fejlesztése

A foglalkozáson az adott témakörhöz kapcsolódóan feladatlapokat is töltenek ki a gyerekek egyéni munkában és csoportosan is, ami visszajelzés a szülőknek és a pedagógusoknak is.

Ha szeretnéd, hogy gyermekedet felkészítsük az iskolai kihívásokra, jelentkezz az ősszel induló iskola-előkészítő csoportunkba elérhetőségeinken. Gyertek, Titeket is várunk!