|

Rólunk mondták

“Elöször is magasan képezett óvónénik vannak. Kis létszámú a csoport, így könnyebb a beilleszkedés még a félénkebb kisgyermek számára pl. a mi esetünkben. Rengeteg kézműves foglalkozás van, Montessori eszközök, amelyek segítségével játékosan vezetik be a gyerekeket a számok, a betűk és a formák világába. Azt látom a kisfiamon, hogy nagyon szeret a Ficserkébe járni, alig várja, hogy mehessen oviba. Együtt ünnepelünk családias hangulatban. Önállóságra nevelnek. Azt látom a kisfiamon, hogy közel 1 éve jár a Ficserkébe és nagyon sokat fejlődött minden téren.
Szülőklubok is vannak és szülői képzések, ami itt a környéken máshol egyátalán nem elérhető.”

Sereg-Szalai Móni, Barnus és Ádi anyukája

“Kislányom, Virág 1 éve jár a Ficserke Családi Napközibe. Nagyon szereti, hiszen Anikó és Andi mindig kedvesen, türelemmel fordul a gyerekek felé, nemcsak játszanak velük, hanem szakértelemmel foglalkoznak a gyerekekkel, sokszor készítenek egyszerű anyagokból érdekes dolgokat, játékokat. Sokat mondókáznak, énekelnek, tornáznak, rajzolnak, mesét olvasnak nekik, jó időben az udvaron játszanak. A berendezés kedves, gyerekbarát, sok, igényes játékkal. Elégedettségemet is tükrözi, hogy szeptembertől Virágot húga, Luca váltja a családi napköziben.” 

Kampf Hajnalka, Virág és Luca édesanyja

“Én hosszas keresgélés után választottam ki ezt a családi napközit, mert nagyon otthonosnak és kedvesnek találtam. Nagyon tetszett, hogy a Montessori játékokat úgy integrálják a mindennapi játékokba, hogy a gyerekek észre sem veszik, csak nagyon élvezik. Annyi játék és foglalkozás van itt, hogy szívem szerint sokszor én is csatlakoznék. Vannak külön foglalkozások szülőknek is, nekem például nagyon hasznosak voltak a gyerekpszichológussal folytatott beszélgetések. Az itt töltött közel két évben a kisfiam rengeteget fejlődött, nagyon sokat tanult, nevetett. Minden apróságnak tűnő,de annál fontosabb ünnepet megünnepelnek, tanulnak a környezetvédelemről, van torna, jóga, tánc, meseolvasás és hallgatás, diavetítés, rajzolás, festés, ragasztás, főzés, sütés, motorozás, homokozás, pancsizás, értő beszélgetés. Mi otthon is sokszor “Ficserkéset” játszunk és szinte családtagnak, barátnak érzem, érezzük a két pedagógust is. Igazi meleg hangulatú és okosan, féltőn nevelő kis burokban volt a kisfiam, amíg ide járhatott.
Mindenkinek szeretettel ajánlom, minden fillért megér!”

Selmeczi Viki, Bendus anyukája

4 dolog amiért jó, hogy a kisfiam a Ficserkébe jár:

  • szeretik és maximálisan odafigyelnek mindenkire
  • sokkal nyitottabb lett
  • minden tekintetben rengeteget fejlődött
  • változatosak és izgalmasak a foglalkozások

Scheidler-Orbán Judit, Dani és Bálint anyukája

“Kis korkülönbséggel született gyerekek esetében, a nagyobbat az állami intézményekbe nem veszik fel. Az anyuka otthon van és az állam szerint ennyi elég. Sajnos ez nem így van. A gyereknek társaságra, kreatív foglalkozásokra van szükségük, ami két elérő korú gyerekkel igen nehezen megoldható.

Ebben az esetben a Ficserke volt a jó megoldás. Kis létszámú csoportokban foglalkoznak a gyerekekkel, a szülők véleményét, igényeit felmérve alakítják a programokat, foglalkozásokat. Különféle képen bővítik mind a gyerekek, mind a szülők ismereteit. A havi egy alkalommal történő családi meghívások alkalmával a kisebb testvérek is megismerhették a környezetet.
Tapasztalataim alapján, Andi és Anikó finoman, de határozottan tartják a szabályok között a gyerekeket. Igen rövid idő alatt jó kapcsolatot tudnak kialakítani velük és a szülőkkel is.
Csak ajánlani tudom a Ficserkét. :)”

Kasza Kriszta, Luca, Bence és Dorka anyukája