|

Rólunk mondták

Köszönjük szépen a naplót is, a kedves szavakat is és persze nem utolsó sorban, az elmúlt évet. Nagyon! 😊

Minden alkalom öröm volt, amikor “A bölcsibe” mentünk, vagy onnan jöttünk. Tele jó kedvvel, és – még ha nem is tudtunk mindent, de érezhető volt, hogy – tele élménnyel. Az úton is csigákat, gilisztákat keresve, tobozokat nézegetve és árokba dobálva, minden rámpára fel- és lemotorozva 😊

Számomra a legtöbb volt, hogy Olit így láttam menni és jönni a bölcsiből. Még csak 2 éves volt, mikor kezdett. Nagyon picik még, nekünk sem mindegy hova megy, kivel, mivel tölti a napját. Nálatok viszont rengeteget kapott minden lehetséges téren, ezt bizton állíthatom. Ezt még egyszer, és biztos, hogy nem utoljára, nagyon szépen köszönjük!

Már várom, hogy Máté is megismerje a Ficserkés életet 😊

Kerékgyártó Emese, Oli és Máté anyukája

Köszönjük a fejlődési naplót és a kedves szavakat!

Bogi az első naptól nagyon boldogan, feloldódva járt a Ficserkébe. 🙂 Öröm volt nézni,  ahogy kibontakozott és azt a hatalmas utat is, amit a támogatásotokkal ebben a bő egy évben megtett.

Sokat kaptunk, sokat tanultunk az elmúlt évek során Tőletek és csupa szép emléket őrzünk.

Köszönet Berci, Simi és Bogi nevében is a boldog, felhőtlen Ficserkés évekért, a vidám, családias, hihetetlenül pozitív és támogató közegért!

Nehéz búcsúzni, mert egy nagyon szép időszakot képviseltetek az életünkben 🙂 Hiányozni fogtok!

Kriszti és Tamás, Berci, Simi és Bogi szülei

Nagyon szépen köszönjük az elküldött fejlődési naplót és a kedves szavakat! A búcsút illetően bennünk is vegyes érzések vannak, de szerencsésnek érezzük magunkat, hogy Jazi a közösségbe kerülés meghatározó élményét Nálatok élhette meg.☺️

A naplót tekintve minden világos, örülök, hogy a kislányunk ilyen szépen fejlődött és nyílt ki érzelmileg a Nálatok eltöltött majd egy év során. Nagyon jótékony hatással volt a személyiségére a Ficserkében eltöltött idő, nekünk pedig hatalmas megnyugvás volt Őt reggelente Nálatok hagyni, mert tudtam, hogy jobb helyen nem is lehetne, amíg mi dolgozunk.

Köszönjük, hogy ilyen nagy odafigyeléssel, őszinte szeretettel és gondoskodással vettetek körül minket és a gyerekeinket.❤️

Szülői szemmel pedig a profizmust, felkészültséget és jól szervezettséget volt üdítő tapasztalni Nálatok; számomra ezek is különösen fontos attribútumai a Ficserkének.🙂

A legjobbakat kívánjuk Nektek a jövőre nézve!

Maradjatok meg sokáig ilyen fantasztikus csapatnak!❤️

Üdv: Dóri és Szabi, Jázi szülei

“Elöször is a Ficserkében magasan képezett pedagógusok vannak.

Kis létszámú a csoport, így könnyebb a beilleszkedés még a félénkebb kisgyermek számára pl. a mi esetünkben.

Rengeteg kézműves foglalkozás van, Montessori eszközök, amelyek segítségével játékosan vezetik be a gyerekeket a számok, a betűk és a formák világába.

Azt látom a kisfiamon, hogy nagyon szeret a Ficserkébe járni, alig várja, hogy mehessen. Együtt ünnepelünk családias hangulatban. Önállóságra nevelnek. Azt látom a kisfiamon, hogy közel 1 éve jár a Ficserkébe és nagyon sokat fejlődött minden téren.

Szülőklubok is vannak és szülői képzések, ami itt a környéken máshol egyáltalán nem elérhető.”

Sereg-Szalai Móni, Barnus és Ádi anyukája

“Kislányom, Virág 1 éve jár a Ficserkébe. Nagyon szereti, hiszen Anikó és Andi mindig kedvesen, türelemmel fordul a gyerekek felé, nemcsak játszanak velük, hanem szakértelemmel foglalkoznak a gyerekekkel, sokszor készítenek egyszerű anyagokból érdekes dolgokat, játékokat.

Sokat mondókáznak, énekelnek, tornáznak, rajzolnak, mesét olvasnak nekik, jó időben az udvaron játszanak. 

A berendezés kedves, gyerekbarát, sok, igényes játékkal.

Elégedettségemet is tükrözi, hogy szeptembertől Virágot húga, Luca váltja a Ficserkében.” 

Kampf Hajnalka, Virág és Luca édesanyja

“Én hosszas keresgélés után választottam ki a Ficserkét, mert nagyon otthonosnak és kedvesnek találtam.

Nagyon tetszett, hogy a Montessori játékokat úgy integrálják a mindennapi játékokba, hogy a gyerekek észre sem veszik, csak nagyon élvezik. Annyi játék és foglalkozás van itt, hogy szívem szerint sokszor én is csatlakoznék.

Vannak külön foglalkozások szülőknek is, nekem például nagyon hasznosak voltak a gyerekpszichológussal folytatott beszélgetések.

Az itt töltött közel két évben a kisfiam rengeteget fejlődött, nagyon sokat tanult, nevetett. Minden apróságnak tűnő, de annál fontosabb ünnepet megünnepelnek, tanulnak a környezetvédelemről, van torna, jóga, tánc, meseolvasás és hallgatás, diavetítés, rajzolás, festés, ragasztás, főzés, sütés, motorozás, homokozás, pancsizás, értő beszélgetés.

Mi otthon is sokszor “Ficserkéset” játszunk és szinte családtagnak, barátnak érzem, érezzük a két pedagógust is. Igazi meleg hangulatú és okosan, féltőn nevelő kis burokban volt a kisfiam, amíg ide járhatott.
Mindenkinek szeretettel ajánlom, minden fillért megér!”

Selmeczi Viki, Bendus anyukája

4 dolog amiért jó, hogy a kisfiam a Ficserkébe jár:

  • szeretik és maximálisan odafigyelnek mindenkire
  • sokkal nyitottabb lett
  • minden tekintetben rengeteget fejlődött
  • változatosak és izgalmasak a foglalkozások

Scheidler-Orbán Judit, Dani és Bálint anyukája

Ez a családi Halloween buli kedves emlék 2014-ből

“Kis korkülönbséggel született gyerekek esetében, a nagyobbat az állami intézményekbe nem veszik fel. Az anyuka otthon van és az állam szerint ennyi elég. Sajnos ez nem így van. A gyereknek társaságra, kreatív foglalkozásokra van szükségük, ami két eltérő korú gyerekkel igen nehezen megoldható.

Ebben az esetben a Ficserke volt a jó megoldás. Kis létszámú csoportokban foglalkoznak a gyerekekkel, a szülők véleményét, igényeit felmérve alakítják a programokat, foglalkozásokat. Sokféleképpen bővítik mind a gyerekek, mind a szülők ismereteit. A havi egy alkalommal történő családi meghívások alkalmával a kisebb testvérek is megismerhették a környezetet.
Tapasztalataim alapján a kisgyermeknevelők finoman, de határozottan tartják a szabályok között a gyerekeket. Igen rövid idő alatt jó kapcsolatot tudnak kialakítani velük és a szülőkkel is.
Csak ajánlani tudom a Ficserkét. :)”

Kasza Kriszta, Luca, Bence és Dorka anyukája