A Ficserke csapata

Király Anikó

Király Anikó

A Ficserke tulajdonosa és vezetője

Tizennégyéves ikergyermekek édesanyja vagyok, ráadásul 10 éve vezetem a Ficserkét, ahol több mint 300 kisgyerekkel és családdal kerültünk közvetlen napi kapcsolatba az évek során. Mondhatom, hogy sok tapasztalattal rendelkezem a kisgyermekekről (na meg kiskamaszokról:) való mindennapi gondoskodás területén.

Végzettségemet tekintve angol-finn szakos középiskolai tanár vagyok, valamint diplomás marketing szakközgazdász. Zsófi & Gergő 2007. januári születése előtt nemzetközi nagyvállalatoknál dolgoztam marketing területen.

 Célom, hogy egy igazán jó találkozóhelyet teremtsek a Ficserkéből, ahol az egész családnak jó!

Képzettségeim, végzettségek még:

 

 • Montessori pedagógiai tanfolyam (Magyarországi Montessori Egyesület)
 • NLP (Neurolingvisztikus programozás)
 • Családi napközi vezetői tanfolyam (Fehér Kereszt Alapítvány)
 • Környezetvédelmi képzés óvópedagógusok és tanítók részére (Humusz)
 • „A hulladékgazdálkodás és a fogyasztói társadalom ismeretanyagához   kötődő nevelési feladatok elméleti és gyakorlati problémái, lehetőségei” akkreditált pedagógus-továbbképzési program (Humusz)
 • Közösségfejlesztés a helyi kisgyerekes családok körében (MACSKE)
 • Belevalók program, cukorbeteg gyerekek ellátására felkészítő képzés (Egy Csepp Figyelem Alapítvány)
 • Dobbantó képzés vállalkozónőknek (SEED Kisvállalkozás-Fejlesztési Alapítvány)
 • VIP NŐK – virtuális inkubációs program vállalkozónőknek (Potápi Rita és C. Szabó Helga)
 • Szülők Meseiskolája, Metamorphoses Meseterápiás Módszer szülőknek (dr. Boldizsár Ildikó képzése)
 • Alkotó-fejlesztő meseterápia, 30 órás képzés dr. Boldizsár Ildikónál (Független Pedagógiai Intézet)
 • design az üzletben 1.0 tanfolyam – Moholy Nagy Művészeti Egyetem
Juhász Éva

Juhász Éva

a Zöldike csoport vezetője

Bár végzettségemet tekintve környezet és kertészmérnök vagyok, és sokáig tevékenykedtem is, mint mérnök, de mindig hiányzott valami. Életem igazi nagy csodáját akkor élhettem meg, amikor megszülettek a gyermekeim. Attól kezdve minden nap, dalolós, kacagós, bohóckodós, néha kicsit morgós, de boldogságtól ragyogó lett.

Kisfiam terelgetett a helyes útra, amikor is azt mondta, hogy„ Anya, legyél óvónéni, szerintem nagyon jó lennél!” Ő tudta, amit én még csak éreztem, hogy gyerekek között van a helyem. Így kezdtem el az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán tanulni, és végeztem 2019-ben, mint óvodapedagógus.

Kislányom születése előtt egy évet kipróbálhattam magamat egy családi napköziben is. Az óvodai gyakorlataim során is sok időt töltöttem kisgyermekekkel, akik mindig megerősítették bennem az elhatározásomat. Kerestem és megtaláltam a Ficserkét. Én esélyt adtam a lehetőségnek, ők bizalmat szavaztak nekem és most itt vagyok.

Szeretem az élet sokszínűségét látni, és láttatni. Hiszem, hogy a mindennapos közös felszabadult éneklés utakat nyit meg önmagunkhoz és másokhoz is. A gyerekekkel való közös éneklés és mondókázás áll a szívemhez legközelebb.

Varga Enikő

Varga Enikő

a Füsti fecske csoport vezetője

Kisgyermekgondozó,-nevelő végzettségemet 2016-ban szereztem. De a gyermekekkel kapcsolatos tanulmányaimat ennél korábban kezdtem, az érettségi elvégzése után diplomámat az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Tanító-és Óvóképző Főiskolai Karán szereztem óvodapedagógus szakon. Ezzel egy időben megszereztem egy bébiszitterképző oklevelet is, több családnak nyújtottam segítséget a gyermekek felügyeletében.

Egy, most már lassan 9 éves kislány boldog édesanyjaként megtapasztalhattam egy kisgyermek fejlődését egészen a születéstől és ekkor vált világossá számomra, hogy mindenképpen a bölcsődés korú gyermekek gondozásával-nevelésével szeretnék foglalkozni.

A Ficserke csapatát 2019.szeptembere óta erősítem és azt érzem,hogy itt megtaláltam a helyem.

Fontosnak tartom a körülöttünk lévő környezet megismerését, megtapasztalását, illetve a környezet megóvásának átadását.

Célom, hogy minden gyermeknek biztosítsam a nyugodt, kiegyensúlyozott és szeretetteljes légkört, ahol biztonságban érzik magukat és ahova minden reggel örömmel jönnek.

Miks Vivien

Miks Vivien

dadus, a Zöldike csoport állandó segítője

Kiskorom óta arra vágytam, hogy gyerekekkel foglalkozzak. 2018-ban kilépve az iskolából pályázatíróként nagyon nehezen találtam meg a helyemet.

Nagyon örültem ennek a fantasztikus légkörnek ami körülvesz a Ficserkében. Számomra minden gyermek olyan mintha egy kicsit is az enyém lenne.

A mi célunk, hogy ők boldogak legyen mindennap. A szívem egy része mindig a gyerekekhez vágyott. Most nagy boldogsággal tölt el, hogy végre megtaláltam a helyemet, ahova mindig is vágytam.

Gali Claudia

Gali Claudia

délutános dadus, a Füsti fecske csoport állandó segítője

2017-ben végeztem el a pedagógiai asszisztens és családi munkatárs képzést, illetve ebben az évben végeztem egy gyermekpszichológiai konzulens tanfolyamot is. Azelőtt több éven keresztül dolgoztam vendéglátásban és kereskedelemben így a kommunikáció számomra nagyon fontos, valamint több éven keresztül babysitterkedtem. Egy 9 éves kisfiú és egy 5 éves kislány édesanyja vagyok. A szakmáim közötti váltást egy 2016-os váratlan esemény miatt történt. Akkor még 4,5 éves kisfiam cukorbeteg lett. Bár itt elkeseredni kellett volna, én mégis erőre kaptam. Önkénteskedni kezdtem, előadásokra jártam, ahol az érintett családoknak segítenek vagy épp én segíthettem. Egészséges táplálkozással foglalkozó rendezvényeken vettem részt, így például 2019-ben az Egészségpart rendezvényen a Szurikáta Alapítványt önkéntesként  képviselhettem. Sőt Bátor táborban is voltunk. Így mostmár biztosnak éreztem, hogy gyerekkel szeretnék foglalkozni. Ezt követően csatlakozhattam a Ficserke csapatához. Családias légkörben, mosolyogva, nevetve segíteni a családokat, hogy gyermekeiket együttesen terelgessük. Megtaláltam az utamat…

Bartalos Fanny Bianka

Bartalos Fanny Bianka

a Füsti fecske csoport korábbi vezetője, most szülési szabadságon Emmarózával 🙂

2016-ban abszolváltam az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Főiskolai Kar, tanító szakán, természetismeret műveltségterületen, de a gyermekekkel való kapcsolatom ennél régebbre nyúlik vissza.

Több évig segítettem számos család életét, valamint nyári táborokban is részt vettem, így szinte minden korosztály fejlődését megtapasztalhattam. Ez idő alatt vált számomra egyértelművé, hogy mennyire fontos az első években a boldog, biztonságos, fejlesztő környezet és minta. Fontosnak tartom a természet szeretetének és megóvásának átadását, valamint a szociális készségek, képességek fejlesztését.

Célom, hogy minden gyermeknek megteremtsem azt a békés, nyugalmas légkört, ahová boldogan jönnek, és ahol ki tudom hozni személyiségükből és képességeikből a legtöbbet.

A Ficserke csapatát 2017 januárja óta erősítem, időközben több képzést is elvégeztem:

 • Montessori a bölcsődében” kiegészítő képzés
 • Komplex mozgásterápia képzés
 • Érzelmi és viselkedészavarok kezelése játékterápiával (Vadaskert Alapítvány)
Janesch-Vakherda Eszter

Janesch-Vakherda Eszter

dadus, állandó segítő, jelenleg szülési szabadságon második babájával 🙂

“Óvónéni szeretnék lenni” hangzott a válasz, amikor megkérdeztek gyermekkoromban milyen jövőt gondolok magamnak. Az élet messze sodort ettől a területtől, de amikor a családban születtek sorra a gyerekek és segédkezhettem, kicsit közelebb éreztem magamhoz ezt az álmot. Elkezdtem a munkáim mellett kisgyermekekre vigyázni, először ismeretségi körben, majd kaptam ajánlásokat is.

2016-ban életet adtam kislányomnak, az elmúlt több, mint 2 évben vele kamatoztathattam minden ismeretemet.

A Ficserkével 2018 nyarán ismerkedtem meg. Kislányom bölcsibe szokása után el is kezdtem a dajkai, kisegítő munkámat, amivel úgy éreztem: megérkeztem.

Terveim között szerepel szakirányú képzés(ek)re járni, hogy az élet tapasztalatai mellett segítő tevékenységemet szakmai alapok is kiegészíthessék