A Ficserke csapata

Király Anikó

Király Anikó

A Ficserke tulajdonosa és vezetője

 

Tizenhatéves ikergyermekek édesanyja vagyok, ráadásul 13. éve vezetem a Ficserkét, ahol többszáz kisgyerekkel és családdal kerültünk közvetlen napi kapcsolatba az évek során. Mondhatom, hogy sok tapasztalattal rendelkezem a kisgyermekekről (na meg kamaszokról:) való mindennapi gondoskodás területén.

Végzettségemet tekintve angol-finn szakos középiskolai tanár vagyok, valamint diplomás marketing szakközgazdász. Zsófi & Gergő 2007. januári születése előtt nemzetközi nagyvállalatoknál dolgoztam marketing területen. Időközben a coach szakmát is próbálom elsajátítani, aminek fogásai sokat segítenek a szülőkkel való eredményes kommunikációban.

Hálás vagyok a családomnak, hogy mindenben támogatnak, hogy a Ficserke fejlődjön és lelkesedésem, tudásom legjavát adhassam a hozzánk csatlakozó kisgyerekes családoknak.

 Célom, hogy egy igazán jó találkozóhelyet teremtsek a Ficserkéből, ahol az egész családnak jó!

Képzettségeim, végzettségek még:

 • Montessori pedagógiai tanfolyam (Magyarországi Montessori Egyesület)
 • NLP (Neurolingvisztikus programozás)
 • Családi napközi vezetői tanfolyam (Fehér Kereszt Alapítvány)
 • Környezetvédelmi képzés óvópedagógusok és tanítók részére (Humusz)
 • „A hulladékgazdálkodás és a fogyasztói társadalom ismeretanyagához   kötődő nevelési feladatok elméleti és gyakorlati problémái, lehetőségei” akkreditált pedagógus-továbbképzési program (Humusz)
 • Közösségfejlesztés a helyi kisgyerekes családok körében (MACSKE)
 • Belevalók program, cukorbeteg gyerekek ellátására felkészítő képzés (Egy Csepp Figyelem Alapítvány)
 • Dobbantó képzés vállalkozónőknek (SEED Kisvállalkozás-Fejlesztési Alapítvány)
 • VIP NŐK – virtuális inkubációs program vállalkozónőknek (Potápi Rita és C. Szabó Helga)
 • Szülők Meseiskolája, Metamorphoses Meseterápiás Módszer szülőknek (dr. Boldizsár Ildikó képzése)
 • Alkotó-fejlesztő meseterápia, 30 órás képzés dr. Boldizsár Ildikónál (Független Pedagógiai Intézet)
 • design az üzletben 1.0 tanfolyam (Moholy Nagy Művészeti Egyetem)
 • life- és sport coach tanusítvány (Second Chance Coaching Kft.)
 • diplomás sport coach (Széchenyi István Egyetem, Győr 2022/23-as tanév)
Bartalos Fanny Bianka

Bartalos Fanny Bianka

a Füsti fecske csoport vezetője

 

2016-ban abszolváltam az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Főiskolai Kar, tanító szakán, természetismeret műveltségterületen, de a gyermekekkel való kapcsolatom ennél régebbre nyúlik vissza.

Több évig segítettem számos család életét, valamint nyári táborokban is részt vettem, így szinte minden korosztály fejlődését megtapasztalhattam. Ez idő alatt vált számomra egyértelművé, hogy mennyire fontos az első években a boldog, biztonságos, fejlesztő környezet és minta. Fontosnak tartom a természet szeretetének és megóvásának átadását, valamint a szociális készségek, képességek fejlesztését. 2020 tavaszán megszületett kislányom, Emmaróza, így már saját élményem is van kisgyermek családban való neveléséről. 🙂

Célom, hogy minden gyermeknek megteremtsem azt a békés, nyugalmas légkört, ahová boldogan jönnek, és ahol ki tudom hozni személyiségükből és képességeikből a legtöbbet. A Ficserke csapatát 2017 januárja óta erősítem.

Kiegészítő képzések:

 • “Montessori a bölcsődében” kiegészítő képzés
 • Komplex mozgásterápia képzés
 • Érzelmi és viselkedészavarok kezelése játékterápiával (Vadaskert Alapítvány)
Makay Judit

Makay Judit

A Zöldike csoport vezetője

 

Azáltal, hogy 2022-ben a Ficserke csapat tagjává válhattam egy gyermekkori vágyam valósult meg, ugyanis a családi legendárium szerint óvodás koromban bölcsis néni szerettem volna lenni, mert, hogy az „bulis”.

2021-ben szereztem meg a kisgyermekgondozó, -nevelő végzettségemet, ahol a gyakorlat alatt még inkább megerősödött bennem, hogy ez az én utam, ezzel a korosztállyal szeretnék foglalkozni.

Célom, hogy a kisgyermekek számára minél nyugodtabb légkört teremtsek, mindennapjaikat szebbé tegyem és további fejlődésüket előre mozdítsam. Fontos számomra, hogy a szülők is megbízzanak bennem és bizalommal forduljanak hozzám.

Jövőbeni terveim közt számos, gyermekekkel kapcsolatos szakirányú képzés elvégzése szerepel, hogy munkámat még hatékonyabbá, színesebbé tehessem.

Nagy Emőke

Nagy Emőke

a Füsti fecske csoport állandó segítője

 

1993-ban diplomáztam a Budapesti Tanítóképző Főiskola óvodapedagógusi szakán. Sok éves szakmai munkám alapja a gyermekek iránti szeretet, a velük való foglalkozás öröme.
Büszkén mondhatom, hogy öt gyermek anyukájaként is megtapasztalhattam a gyermeknevelés sokszínűségét.

Három felnőtt gyermekem mellett két gyermekem, Gergő 8 és fél, Dóri pedig 7 éves.
A Ficserkében 2023 szeptemberétől dolgozom a Füsti fecske csoport állandó segítőjeként. 2020 – ban sikeresen elvégeztem a “bölcsődei szolgáltatást nyújtó személy” elnevezésű tanfolyamot, amely tovább erősítette bennem a gyermekek iránti elkötelezettségemet és tapasztalataim gyarapítását a kisgyermeknevelés területén belül.

 

 

Samu Sándorné, Boros Ilona

Samu Sándorné, Boros Ilona

dadus, a Zöldike csoport állandó segítője

 

Ilona vagyok, és állandó segítőként dolgozom a Zöldike csoportban. Van két saját gyermekem, akik már felnőttek. Korábban időskorúak gondozásával foglalkoztam, sokat tanultam tőlük az élet értékéről és a türelemről, ezeket a tapasztalataimat a kisgyerekek mellett is kamatoztatni tudom.

Szeretek játszani, mesélni és örülök, hogy részese lehetek a Ficserkébe járó gyermekek mindennapjaiknak. Szeretek kertészkedni, gondozni a növényeimet és a szabadban tartalmasan tölteni az időt a férjemmel és a gyermekeimmel. Hiszem, hogy minden gyermek egyedi és különleges, és egyformán megérdemlik a figyelmet és a törődést.

Miks Vivien

Miks Vivien

dadus, a Zöldike csoport állandó segítője, jelenleg GYED-en kisfiával

 

Kiskorom óta arra vágytam, hogy gyerekekkel foglalkozzam. 2018-ban kilépve az iskolából pályázatíróként nagyon nehezen találtam meg a helyemet.

Nagyon örültem ennek a fantasztikus légkörnek ami körülvesz a Ficserkében. Számomra minden gyermek olyan mintha egy kicsit az enyém is lenne.

A mi célunk, hogy ők kiegyensúlyozottak és elégedettek legyenek minden nap. A szívem egy része mindig a gyerekekhez vágyott. Most nagy boldogsággal tölt el, hogy végre megtaláltam a helyemet, ahova mindig is vágytam.

Janesch-Vakherda Eszter

Janesch-Vakherda Eszter

dadus, állandó segítő, jelenleg szülési szabadságon Dorkával, harmadik babájával 🙂

 

“Óvónéni szeretnék lenni” hangzott a válasz, amikor megkérdeztek gyermekkoromban milyen jövőt gondolok magamnak. Az élet messze sodort ettől a területtől, de amikor a családban születtek sorra a gyerekek és segédkezhettem, kicsit közelebb éreztem magamhoz ezt az álmot. Elkezdtem a munkáim mellett kisgyermekekre vigyázni, először ismeretségi körben, majd kaptam ajánlásokat is.

2016-ban életet adtam kislányomnak, az elmúlt több, mint 2 évben vele kamatoztathattam minden ismeretemet.

A Ficserkével 2018 nyarán ismerkedtem meg. Kislányom bölcsibe szokása után el is kezdtem a dajkai, kisegítő munkámat, amivel úgy éreztem: megérkeztem.

Terveim között szerepel szakirányú képzés(ek)re járni, hogy az élet tapasztalatai mellett segítő tevékenységemet szakmai alapok is kiegészíthessék.