A Ficserke csapata

Király Anikó

Király Anikó

A Ficserke tulajdonosa és vezetője

Tizenkétéves ikergyermekek édesanyja vagyok, ráadásul 9. éve vezetem a Ficserkét, ahol több mint 150 kisgyerekkel és családdal kerültünk közvetlen kapcsolatba az évek során. Mondhatom, hogy sok tapasztalattal rendelkezem a kisgyermekekről való mindennapi gondoskodás területén.

Végzettségemet tekintve angol-finn szakos középiskolai tanár vagyok, valamint diplomás marketing szakközgazdász. Zsófi & Gergő 2007. januári születése előtt nemzetközi nagyvállalatoknál dolgoztam marketing területen.

 Célom, hogy egy igazán jó találkozóhelyet teremtsek a Ficserkéből, ahol az egész családnak jó!

Képzettségeim, végzettségek még:

 

 • Montessori pedagógiai tanfolyam (Magyarországi Montessori Egyesület)
 • NLP (Neurolingvisztikus programozás)
 • Családi napközi vezetői tanfolyam (Fehér Kereszt Alapítvány)
 • Környezetvédelmi képzés óvópedagógusok és tanítók részére (Humusz)
 • „A hulladékgazdálkodás és a fogyasztói társadalom ismeretanyagához   kötődő nevelési feladatok elméleti és gyakorlati problémái, lehetőségei” akkreditált pedagógus-továbbképzési program (Humusz)
 • Közösségfejlesztés a helyi kisgyerekes családok körében (MACSKE)
 • Belevalók program, cukorbeteg gyerekek ellátására felkészítő képzés (Egy Csepp Figyelem Alapítvány)
 • Dobbantó képzés vállalkozónőknek (SEED Kisvállalkozás-Fejlesztési Alapítvány)
 • VIP NŐK – virtuális inkubációs program vállalkozónőknek (Potápi Rita és C. Szabó Helga)
 • Szülők Meseiskolája, Metamorphoses Meseterápiás Módszer szülőknek (dr. Boldizsár Ildikó képzése)
 • Alkotó-fejlesztő meseterápia, 30 órás képzés dr. Boldizsár Ildikónál (Független Pedagógiai Intézet)
Bartalos Fanny Bianka

Bartalos Fanny Bianka

helyettes vezető, a Füsti fecske csoport vezetője

2016-ban abszolváltam az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Főiskolai Kar, tanító szakán, természetismeret műveltségterületen, de a gyermekekkel való kapcsolatom ennél régebbre nyúlik vissza.

Több évig segítettem számos család életét, valamint nyári táborokban is részt vettem, így szinte minden korosztály fejlődését megtapasztalhattam. Ez idő alatt vált számomra egyértelművé, hogy mennyire fontos az első években a boldog, biztonságos, fejlesztő környezet és minta. Fontosnak tartom a természet szeretetének és megóvásának átadását, valamint a szociális készségek, képességek fejlesztését.

Célom, hogy minden gyermeknek megteremtsem azt a békés, nyugalmas légkört, ahová boldogan jönnek, és ahol ki tudom hozni személyiségükből és képességeikből a legtöbbet.

A Ficserke csapatát 2017 januárja óta erősítem, időközben több képzést is elvégeztem:

 • Montessori a bölcsődében” kiegészítő képzés
 • Komplex mozgásterápia képzés
 • Érzelmi és viselkedészavarok kezelése játékterápiával (Vadaskert Alapítvány)
Juhász Éva

Juhász Éva

a Zöldike csoport vezetője

Bár végzettségemet tekintve környezet és kertészmérnök vagyok, és sokáig tevékenykedtem is, mint mérnök, de mindig hiányzott valami. Életem igazi nagy csodáját akkor élhettem meg, amikor megszülettek a gyermekeim. Attól kezdve minden nap, dalolós, kacagós, bohóckodós, néha kicsit morgós, de boldogságtól ragyogó lett.

Kisfiam terelgetett a helyes útra, amikor is azt mondta, hogy„ Anya, legyél óvónéni, szerintem nagyon jó lennél!” Ő tudta, amit én még csak éreztem, hogy gyerekek között van a helyem. Így kezdtem el az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán tanulni, mint óvodapedagógus, ahol idén diplomázom.

Kislányom születése előtt egy évet kipróbálhattam magamat egy családi napköziben is. Az óvodai gyakorlataim során is sok időt töltöttem kisgyermekekkel, akik mindig megerősítették bennem az elhatározásomat. Kerestem és megtaláltam a Ficserkét. Én esélyt adtam a lehetőségnek, ők bizalmat szavaztak nekem és most itt vagyok.

Szeretem az élet sokszínűségét látni, és láttatni. Hiszem, hogy a mindennapos közös felszabadult éneklés utakat nyit meg önmagunkhoz és másokhoz is. A gyerekekkel való közös éneklés és mondókázás áll a szívemhez legközelebb.

Janesch-Vakherda Eszter

Janesch-Vakherda Eszter

dadus, avagy aki mindig mindenkire gondol és mindenkiről gondoskodik

“Óvónéni szeretnék lenni” hangzott a válasz, amikor megkérdeztek gyermekkoromban milyen jövőt gondolok magamnak. Az élet messze sodort ettől a területtől, de amikor a családban születtek sorra a gyerekek és segédkezhettem, kicsit közelebb éreztem magamhoz ezt az álmot. Elkezdtem a munkáim mellett kisgyermekekre vigyázni, először ismeretségi körben, majd kaptam ajánlásokat is.

2016-ban életet adtam kislányomnak, az elmúlt több, mint 2 évben vele kamatoztathattam minden ismeretemet.

A Ficserkével 2018 nyarán ismerkedtem meg. Kislányom bölcsibe szokása után el is kezdtem a dajkai, kisegítő munkámat, amivel úgy éreztem: megérkeztem.

Terveim között szerepel szakirányú képzés(ek)re járni, hogy az élet tapasztalatai mellett segítő tevékenységemet szakmai alapok is kiegészíthessék