Kiállítások

Gyermekeknek és szülőknek szóló képzőművészeti kiállításainkkal kettős célt szeretnénk elérni. Egyrészt a Ficserke Családi Napközibe járó gyermekek művészeti, vizuális nevelését ily módon is elő kívánjuk segíteni.
Másrészt a Ficserke egy találkozóhely, ahová bárki, aki a kiállítások iránt érdeklődik, betérhet és megtekintheti az alkotásokat (időpont-egyeztetés elérhetőségeinken).

Eddigi kiállításaink

2015:

Téli szalon

Kiállítás kortárs illusztrátorok eredeti munkáiból. Az alkotók: Agócs Írisz, Holló Anna, Kálmán Anna, Lévai Dóra, Máray Mariann és Rófusz Kinga

2013:

Matyi Ágota bábkiállítás

Matyi Ágota báb- és díszlettervező bábjait és bábterveit mutattuk be.

2012:

Állat Pajtások

Az Illusztrátor Pajtások kiállítása az Állatok Világnapja alkalmából 2012. októberében

Nyúl Pajtások

Húsvétot követően kortárs meseillusztrátorok nyuszis képeit, vagyis a Nyúl pajtásokat lehetett megtekinteni a Ficserke falain.

Takács Mari könyvillusztrációi

Paulovkin Boglárka mesekönyv-illusztrációi

A kiállított képek a következő kötetekből: Kiss Ottó: Nagypapa távcsöve , Bouna notte, Principe!, Elbújtam!, Róka és Egér új otthont keres

Kiállítás Ligeti Miklós meseillusztrációiból

Bemutattuk a MIKU! Design első mesekönyvét, az Abraka Cirip furfangjai kötetet, amelyben Rosivall Kinga történeteit Ligeti Miklós rajzai kísérik.

2011:

Mikulás Pajtások

Maga a Mikulás nyitotta meg a Mikulás Pajtások kiállítást, kortárs meseillusztrátorok Ficserkébe készült Mikulás variációit.

Kálmán Anna mesekönyvillusztrációi

Kálmán Anna mesekönyvillusztrációiból válogatott kiállításunk megnyitóján vendégünk volt Anna és Vitkolczi Ildikó író, aki a „Walter, a falra festett sárkány” című mesekönyvéből olvasott fel a gyerekeknek.

Kalmár Dorka GYES-ikonjai

A Ficserke szeptemberi tárlatán Kalmár Dorka fiatal festőművésznő és édesanya képeit láthatták. A kiállítás megnyitóján vendégünk volt Dorka és Lukács Rita pszichológus, akikkel a GYES-időszak szépségeiről és nehézségeiről lehetett beszélgetni.

Szabó Henrietta madaras kiállítása

A Madarak és fák napja alkalmából madarakat ábrázoló akvarellek a Ficserkében.

Medve Pajtások

Az Illusztrátor Pajtások “Medve Pajtások” című kiállítása. Van egy csapat medve, akik 2011-ben kibújtak a barlangjukból és együtt útnak indultak, és áprilisban pedig a Ficserkében vendégeskedtek.

Kata & Kata kiállítás

A Ficserke hivatalos megnyitója egyben Bobály Kati nemezművész és Somogyi Kati babakészítő kiállításának megnyitója is volt. Mindkét művész aktívan részt vett a Ficserke belső terének kialakításában.

A megnyitóra készült film itt tekinthető meg a művésznőkről.