Tavasszal is alapvetően meleg kását kínálunk a Ficserkébe járó gyerkőcöknek reggelire, szezonális párolt gyümölccsel. Készül a konyhán sáfrányos tejberizs, hajdinakása, köleskása, rizsdara és tönkölydara, de az abszolút kedvenc a kókuszos rizskása eperrel. Ennek a reggelinek a receptjét most közreadjuk, hogy Ti is kipróbálhassátok otthon, persze nem feltétlenül 10 gyerekre 😉 Várjuk a visszajelzéseket, hogy nálatok is tetszett-e ez a reggeli! Jó étvágyat!

KÓKUSZOS RIZS EPERREL

10 gyermekadag

Elkészítési idő: 20 perc

 

  • 25 dkg rizs
  • 3 dl kókusztej vagy mandulatej
  • 10 dkg kókusz
  • 5 dkg vaj
  • 50 dkg eper
  • 1-2 teáskanál őrölt vanília
  • ½ bio citrom héja és frissen facsart leve

 

  1. A rizst öblítsük át, alaposan csöpögtessük le, és kb. 1,5-2x mennyiségű vízben főzzük puhára kevés sóval.
  2. Közben egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, és forgassuk át benne a megtisztított és félbe vagy negyedbe vágott epreket. Ízesítsük vaníliával és citrommal.
  3. Miután megfőtt a rizs, keverjük össze a kókuszreszelékkel, a tejjel. Ha több tejet használunk, krémesebb lesz az eredmény.
  4. A rizsbe keverjük bele az eper felét. Tálaljuk, majd a maradék epret rendezzük el ízlésesen a tetején.

 

Vanília: 1-2 rúd vaníliát aprítsunk fel 1-2 cm-es darabokra, szárítsuk 2 napig, majd tegyük egy fűszerőrlőbe.

 

eper